Elektronik ticaret; neredeyse akla gelebilecek her türlü ürün ve hizmete ilişkin olarak, geleneksel mağazacılık ve fiziki satış operasyonuna göre daha hızlı ve daha düşük maliyetle daha geniş kitlelere hitap etme imkânı sağlamaktadır. Son yıllarda Türkiye ve tüm dünyada üstel bir ivme ile büyüyen ve gelişen e-ticaret ekosistemi, bu karmaşık ve dev yapısı beraberinde birçok hukuki düzenleme ihtiyacı da doğurmaktadır.
Temelde “elektronik ticaret hukuku” şapkası altında kendine özgü birtakım mevzuatlar bulunsa da bu kavram, esasen farklı birçok disiplinin bir araya gelmesi ile tek çatı altında toplanmaktadır. Fikri Mülkiyet Hukuku, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve veri güvenliğine ilişkin düzenlemeler, Rekabet Hukuku, Tüketici Hukuku, genel itibariyle sözleşmesel ilişkilerden doğan hak ve yükümlülükler çerçevesinde Ticaret Hukuku ve bunlar gibi daha birçok başlık bu disiplinler arasında sayılabilir. Bu konsolide yapı, hızlı değişen ve çoğu zaman çok yeni ve emsali olmayan düzenlemelere ilişkin yasal sorumluluklar getirdiğinden, özenli bir takip süreci gerektirmektedir.
Müvekkilimizin bir hizmet sağlayıcı, pazaryeri sahibi, satıcı, sosyal medya etkileyicisi veya herhangi başka bir sıfatla e-ticaret ekosistemi içerisinde yer alan herhangi bir paydaş olması fark etmeksizin; e-ticaret faaliyetleri çerçevesinde içerisinde bulundukları tüm hukuki riskleri doğru bir şekilde ele almaları ve yönetebilmeleri için, onlara, maksimum menfaatlerini gözetebilmeyi amaçlayan güvenilir, şeffaf ve tam kapsamlı hukuki danışmanlık hizmeti sunmaktayız.
Leave a Reply